Zaczynają mnie męczyć te ograniczenia. RS będzie trzeba kiedyś zmienić, ale na coś wyżej pozycjonowanego niż Skoda
Widzę tylko jedną opcję..... S3 sportback 2.0TSI 300KM, 4x4, DSG z paroma bajerami i ... mamy dwa RS`y
Tak czy siak, ja za rok będę właśnie w to celował
1. Na jednej stacji po osiągnięciu pojemności bezpiecznej pompa zatrzymuje się i stop.
2. Na innej, np Statoil po osiągnięciu pojemności końcowej można jeszcze dostukać kilka litrów na tekroczacej pompie tankujac ponad 0,8 pojemności butli?
widać ze ktoś omijal /nielubil fizyki
wszystko zależy od kilku czynników jednych mniej drugich więcej
1. temperatura im niżej tym więcej wejdzie
2. siły pompy gazu na stacji i odległości pompy od dystrybutora (blisko i silna pompa więcej wybuchnie)
3. najważniejsze od uczciwości sprzedawcy (kiedyś do butli38l pój znamionowej wpompowali 48l latem)
(...)
2. Na innej, np Statoil po osiągnięciu pojemności końcowej można jeszcze dostukać kilka litrów na tekroczacej pompie tankujac ponad 0,8 pojemności butli?
Ostatnio tankowałem na Statoilu osobiście to było podobnie.
Wciskałem guzik napełniania gazem a tam dosłownie leciało po 0.01L. Pytałem się kobitki przy płaceniu rachunku czemu tak jest a ona na to że wie, że takie powolne tankowanie jest uciążliwe ale to tak specjalnie zrobione w kwestii bezpieczeństwa tankującego.
Osoba nalewająca gazu szybciej się znudzi pompując gaz niż przeładuje butlę jeśli w niej zawór odbijający jest uszkodzony.
Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
(...)
Ostatnio tankowałem na Statoilu osobiście to było podobnie.
Wciskałem guzik napełniania gazem a tam dosłownie leciało po 0.01L. Pytałem się kobitki przy płaceniu rachunku czemu tak jest a ona na to że wie, że takie powolne tankowanie jest uciążliwe ale to tak specjalnie zrobione w kwestii bezpieczeństwa tankującego.
Osoba nalewająca gazu szybciej się znudzi pompując gaz niż przeładuje butlę jeśli w niej zawór odbijający jest uszkodzony.
Dlatego Lubie takie stacje gdzie przed podróżą można dobić dodatkowo litry.
Nie sprawdzałem ciśnienia na manometrach ale sądzę że przyczyną jest konfiguracja systemu tankujac ego.
[ Dodano: Nie 27 Lip, 14 22:53 ]
Zamieszczone przez klekocix
Wciskałem guzik napełniania gazem a tam dosłownie leciało po 0.01L
u mnie znacznie szybciej - mniej wiecej jedna trzecia nominalnej prekości, furczało aż się ludzie patrzeli co za gamoń tankuje :diabelski_usmiech
Komentarz